Gratis / Gadgets

Gratis is altijd leuk, maar lang niet altijd even bruikbaar. Onderstaande gadgets en handige dingen heb ikzelf getest en zijn veelal goed bruikbaar. De voor- én nadelen zullen worden genoemd. Deze lijst wordt nog aangevuld, dus kom geregeld eens terug op deze pagina.


Gratis webhosting
Er zijn een aantal bedrijven die gratis webhosting aanbieden. Ideaal voor mensen die eens met Joomla, Wordpress, Drupal of welk ander CMS-systeem dan ook willen experimenteren. PHP en MySQL zijn hiervoor een vereiste en worden ook voor niks aangeboden.

Bij www.000webhost.com krijg je 1000 MB webruimte en mag je 10 GB dataverkeer per maand genereren! Verder krijg je 2 MySQL databases, mag je maximaal 5 FTP-accounts aanmaken en 5 Email-forwarders. Natuurlijk wordt PHP ook ondersteund en het beheer wordt gedaan met CPanel. CPanel is een uiterst vriendelijke beheertool om de instellingen van de MySQL-database te beheren bijvoorbeeld.

Ook kun je terecht bij www.0fees.net die net even wat andere specificaties heeft. Zo krijg je bij 0fees.net 'slechts' 300 MB webruimte en 10 GB dataverkeer per maand. Je krijgt 5 E-mailadressen, 5 subdomeinen plus FTP-accounts, webmail en POP3-mail. Ook MySQL databases en PHP zitten erbij inbegrepen.

Ook kun je een gratis domeinnaam aanmaken. Hier zit wel een klein nadeel aan, je krijgt een subdomein met soms een wat raar adres. Bijvoorbeeld: www.<jouwnaam>.site11.com. Voor testdoeleinden is dit uiteraard prima bruikbaar.

De voordelen zijn dat het gratis is en je lekker kunt experimenteren met allerlei CMS-pakketten en forums. Bovendien bieden beide sites een speciale installer aan, waarmee je in een handomdraai bijvoorbeeld Joomla kunt installeren. Nog een voordeel is dat er geen banners of advertenties op je site verschijnen. Een nadeel van deze gratis hosts is dat ze soms wat traag werken. Verder kan het zijn dat je website een minimum aantal bezoekers moet krijgen in de maand. Voor testdoeleinden zijn dit soort hostingbedrijven echt ideaal!

 

Gratis virusscanner
Heb je ook zoveel problemen met betaalde virusscanners die je computer vreselijk traag maken? Kijk dan eens naar Avast Antivirus. Avast biedt een gratis virusscanner aan voor thuisgebruik die dagelijks wordt voorzien van updates. Versie 6.0 is een aanrader en is in het Nederlands verkrijgbaar. Voor de gaming-freaks is er een 'silent-mode' instelbaar waardoor Avast niets van zich laat horen tijdens het gamen. De registratie is gratis en is één jaar geldig. Na dat jaar kun je kiezen voor de betaalde versie of wederom voor de gratis versie die je elk jaar (gratis) opnieuw kunt registreren. Avast Antivirus is te vinden op www.av.eu.

 

Dropbox
Bestanden delen was nog nooit zo makkelijk! Nodig vrienden en familie uit en deel je mooiste foto's bijvoorbeeld. Dropbox is een klein programma wat het mogelijk maakt om bestanden te delen. Na registratie en installatie vindt je in de map 'Mijn Documenten' de folder 'My Dropbox'. Alles wat je hierin zet, kun je delen. Via de website van Dropbox kun je andere gebruikers uitnodigen om de gedeelde map te bekijken.

Dropbox wordt veel gebruikt op scholen en door thuisgebruikers die bestanden willen delen met elkaar. Het programma is te vinden op www.dropbox.com.

 

Tijdelijk E-mailadres
Soms is een registratie op een forum vereist om bepaalde berichten te kunnen bekijken. Of soms vraagt men om je E-mailadres om een registratieprocedure af te ronden. Je krijgt pas toegang tot een website of forum als je op een link klikt in een E-mail. Da's leuk, maar vaak krijg je na zo'n registratie een heleboel ongewenste mail (spam) in je mailbox. Er is een manier om dit te omzeilen.

Op www.10minutemail.com kun je een tijdelijk E-mailadres aanmaken wat slechts 10 minuten werkt. Je hebt wel de mogelijkheid om deze tijd te verlengen als dat nodig is. Na die 10 minuten vervalt je E-mailadres en kun je er niet meer bijkomen. Ideaal voor de registraties op websites en forums. Een voorwaarde is wel dat je je wachtwoord goed onthoudt, want als je dat wilt opvragen, wordt dat dus naar je niet meer werkende E-mailadres gestuurd. Meer info kun je vinden via de link 'About 10MinuteMail' onderaan de site.

 

Blackle
Google gebruikt standaard een witte achtergrond. Maar denk even na... Op een beeldscherm is behoorlijk wat energie nodig om de witte kleur tevoorschijn te halen. Je monitor verbruikt dus meer stroom met een witte achtergrond. Daarom is er www.blackle.com. Met, je raad het al, een zwarte achtergrond. Blackle werkt met de search-engine van Google alleen met de zwarte achtergrond wordt er dus energie bespaard. Doe ook mee! Bespaar energie, wees milieuvriendelijk en maak van Blackle je startpagina!

 

Ik google het even voor je!
Heb je dat ook wel eens? Je zit op een forum en iemand stelt een vraag waar hij of zij het antwoord makkelijk kon krijgen als hij of zij het trefwoord ingegeven had bij google? Je kunt via www.lmgtfy.com een link maken die je naar die persoon toe kunt sturen. Als die persoon de link opent, wordt er op een leuke manier duidelijk gemaakt dat de vraag makkelijker beantwoord had kunnen worden.

 

Internetsnelheid meten
De site www.speedtest.net biedt je een prima mogelijkheid om de snelheid van je internetverbinding te testen. Het geeft een goed beeld in elk geval. Ook via Ziggo is een snelheidstest te doen. Op www.pingtest.net kun je de ping-snelheid meten. Een handige site om je snelheden te testen!

 

Omdat nieuwer niet altijd beter is
Soms komt er een nieuwe versie uit van een bepaald programma. Vol enthousiasme installeer je deze versie en verdorie, het werkt niet lekker, je systeem wordt trager, de update is te moeilijk, anyway, als je weer terug wilt naar de vorige versie van de software en de setup heb je niet meer, kijk dan eens op deze website. Wellicht staat daar nog een oudere versie. Een klein nadeel is dat vrijwel alle aangeboden programma's in het Engels zijn.

 

Gratis domeinnaam
Op de site www.serverthuis.nl kun je een gratis domeinnaam aanmaken en laten doorverwijzen naar je eigen site of server. Er valt te kiezen uit domeinnamen zoals <jouwnaam>.stx.nl of <jouwnaam>.serverthuis.nl. Registratie is gratis en je ontvangt verder geen reclame of spam. Ook je domein bevat geen reclames of iets dergelijks.

 

Meet de uptime van je website!
Ben jij ook wel eens benieuwd hoe vaak je website uit de lucht is? Of krijg je van je hostingprovider een bedrag terug als ze de uptime voor een maand niet behalen? Dan is Webbuddy echt iets voor jou! Webbuddy heeft een gratis account wat elke 30 minuten een meting uitvoert en kijkt of je website te bereiken is ja of nee. Zo niet, dan krijg je automatisch een E-mail, ook wanneer de site weer te bereiken is. Je krijgt tevens te zien hoe lang de site onbereikbaar was en op die manier kun je je hostingprovider hierop aanspreken. Op deze manier is pd2rld.nl al enkele maanden gratis gehost. Voor bedrijven biedt Webbuddy betaalde varianten aan, die iets meer opties bieden, zoals meer metingen en uitgebreide statistieken.

 

Actuele buien
Verkeersinformatie

Er is/zijn bekend.

Tientje korting hebben?

youfone 150

Krijg direct € 10,= Euro korting als je klant wordt bij Youfone. Tevens steun je deze website als je via de link een bestelling plaatst.

Updates

2 juni 2018
Door omstandigheden is deze site al enige tijd niet meer bijgewerkt.

Statistieken


WeBBuddy Website Monitor
Vimexx webhosting

Wil je een bestelling plaatsen?
Bezoek Vimexx.nl via de banner.
Je sponsort dan namelijk na je aankoop ook deze website.

X

Right Click

Sorry, no right click allowed.
Helaas, de rechtermuisknop-functie is gedeactiveerd.