Op deze pagina kun je kijken naar enkele video's van RoBo Video Productions.


Frisian Flag 2019 is waarschijnlijk één van de mooiste producties omtrent deze oefening van de Koninklijke Luchtmacht. Als buurtbewoner werd ik uitgenodigd een VIP-middag bij te wonen en te genieten van de start en de landing van de vele straaljagers. De camera ging mee en ik maakte op dinsdag 2 april 2019 de volgende spectaculaire beelden.


Een super spannende productie van RoBo Video Productions.

Wat een ontspannen wandeling moest worden, ontaard zich in een drama. Gids Matthijs gaat op onderzoek uit omdat hij zich even niet goed kan oriënteren. Plots klinkt er een schreeuw waarna Roland naarstig opzoek gaat naar Matthijs. Als in de paniek de zaklamp ook nog eens uitvalt, lijkt ook het lot van Roland bezegeld...

Opnames zijn gemaakt op 17 juni 2017 in de Apostelgroeve.


Op vrijdag 22 augustus 2008 heeft RoBo Video Productions opnames gemaakt op het voormalige concentratiekamp Mauthausen. De beelden zijn bewerkt tot een film van ruim 16 minuten en geeft een weergave van het volledige concentratiekamp. De montage van de film duurde ruim 30 uur en dat kwam mede door het zoeken naar de juiste muziekstukken. In de film zijn rechtenvrije muziekstukken gebruikt waardoor deze openbaar mag worden vertoond. Natuurlijk berust er wel copyright op het beeldmateriaal.

Op verzoek kan deze video ook op DVD worden gezet. Hier wordt een kleine vergoeding voor gevraagd voor de materiaal- en verzendkosten. Mail voor de mogelijkheden.

Waarschuwing:
Deze film bevat beelden die als schokkend ervaren kunnen worden!

Roland's commentaar:
De film begint eigenlijk heel ontspannen. Lachend een vignetje voor de Oostenrijkse snelwegen plakken op de voorruit. Heel langzamerhand komt Mauthausen in beeld en slaat de sfeer van de video langzaam om. Het begin met wat voetstappen op de binnenplaats, het zien van de vele herdenkingsplaquettes en de doucheruimtes. We gaan steeds verder het kamp in en de beelden worden steeds heftiger. Totdat we uiteindelijk in een ruimte staan waarvan de sfeer niet te beschrijven is, laat staan dat we dat in beeld hebben kunnen brengen. De indringende muziek versterkt het gevoel wel, maar hoe gruwelijk is het idee dat je in een ruimte staat waar vele mensen het leven lieten? We eindigen met prachtige beelden van de herdenkingsmonumenten. Deze korte film laat eigenlijk alles van concentratiekamp Mauthausen zien.

Het meest bizarre is misschien wel de indruk die het bezoek heeft achtergelaten. Ik was niet alleen naar Mauthausen toe gereden maar heb het kamp wel alleen bezocht. Gelukkig had ik een chauffeur die me naar huis heeft gereden, want van de hele terugweg en wat ik verder die dag gedaan heb, weet ik niks meer, één groot zwart gat in mijn geheugen. Nog altijd, ook na jaren van het bezoek, kan ik me de terugweg naar huis niet meer herinneren.

De film is gemonteerd met de grootst mogelijke precisie en de montage heeft ruim 30 uur in beslag genomen. Dit werd met name veroorzaakt door de lange zoektocht naar de juiste muziek.

Actuele buien
Verkeersinformatie

Er is/zijn bekend.

Tientje korting hebben?

youfone 150

Krijg direct € 10,= Euro korting als je klant wordt bij Youfone. Tevens steun je deze website als je via de link een bestelling plaatst.

Updates

18 februari 2018
De website is ingekrompen. Veel informatie is verouderd, niet meer van toepassing of wil ik gewoon niet meer online hebben staan.

Statistieken


WeBBuddy Website Monitor
Vimexx webhosting

Wil je een bestelling plaatsen?
Bezoek Vimexx.nl via de banner.
Je sponsort dan namelijk na je aankoop ook deze website.

X

Right Click

Sorry, no right click allowed.
Helaas, de rechtermuisknop-functie is gedeactiveerd.