Bezitters van een Kenwood TM-V7e, ook wel "Het Blauwe Wonder" genoemd, kunnen voor veel geld een programmeerkabel kopen om via hun PC de TM-V7e te programmeren wat geheugen betreft. Dit is een erg handige optie, omdat het handmatig programmeren veel tijd kost. Met name het ingeven van de call van bijvoorbeeld een repeater, is erg omslachtig en kan met de PC eenvoudig worden gedaan.


De originele PG-4S programmeerkabel kost (schrik niet) rond de 50 Euro!!!

Nou zijn er op internet natuurlijk schema's te krijgen van een dergelijke kabel die je zelf kunt bouwen. Echter, de meeste schema's werken niet! Iemand heeft ergens een fout gemaakt, en iedereen die een dergelijk schema aanbied, vertoont dezelfde fout. Ik heb gehoord dat de A-versie, de Amerikaanse dus, geen problemen geeft met deze schema's, maar de Europese, dus de TM-V7e, werkt niet met de bestaande schema's.

Maar! Ik heb eens wat anders geprobeerd. Voor bijna elke TRX van Kenwood is wel een programmeerkabel verkrijgbaar. Nou vond ik bij toeval een schema voor de TH-G71a. Na het uitprinten van dit en een "fout" schema, kwam ik tot de conclusie dat er nagenoeg geen verschil is tussen deze kabels. ALLEEN, in het schema voor de TH-G71, waren een paar onderdelen méér gebruikt én zaten er andere transistoren in! Dit moest ik natuurlijk gaan proberen. Waarom werkte de kabel voor de TM-V7e niet, en waarom zaten er andere onderdelen in de kabel voor de TH-G71...???

Tijd om eens de Conrad catalogus te raadplegen en de onderdelen te bestellen die voor de kabel van de TH-G71 werden gebruikt. Na een weekje kon ik de boel gaan testen, en wat blijkt...

De kabel van de TH-G71e werkt ook op de TM-V7e...!!!

Ik blij en gelijk heb ik de nodige programma's getest. Het originele programma van Kenwood werkt perfect! Data kan worden ingelezen en worden weggeschreven van en naar de TM-V7e. Ook een ander programma werkt voortreffelijk, hiermee kun je je hele TM-V7e bedienen via de computer. Uiteraard stel ik alles ter beschikking op deze website, hieronder een mooi overzichtje van de downloads.


PG-4S schema
Hiermee begint alles! Dit is het werkende schema van de kabel, iets aangepast door mijzelf.

Let op!!! Gebruik de JUISTE onderdelen volgens het schema! Je kan ook voor de 2N3906 een 2N2905 nemen en voor de 2N3904 een 2N2219 gebruiken. Ook de zener mag een 4.8V zijn ipv een 5.1V.
Met dank aan Leo, PA5LS.

Mc7110
Memory Control Program, versie 1.10.
Dit is de originele software van Kenwood voor het geheugenbeheer.

RCV7 v2.0
Beheer je TM-V7e en neem de controle volledig met de PC over. Versie 2.0.


Veel plezier met de bouw van de kabel! Al vele zendamateurs gingen je voor met het bouwen ervan. De reacties komen overal vandaan, Oostenrijk, Duitsland, Amerika, Noorwegen, het is helemaal geweldig. Ook op www.mods.dk staat dit schema, een website waar veel van dit soort 'wannahaves' op vermeld staan.

En nee, ik bouw geen kabels voor anderen, als je interesse hebt in dit ontwerp, ben je vast wel technisch aangelegd om een dergelijk schema te snappen en in elkaar te zetten.

15 november 2002


Disclaimer:
Deze pagina is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Het gebruik van de aangeboden informatie geschied geheel op eigen risico. Ik ben derhalve niet aansprakelijk voor enigerlei schade aan apparatuur, aanverwante zaken of persoonlijk letsel wat ontstaan is door de aangeboden informatie of door het verkeerd toepassen daarvan. Ook ben ik niet aansprakelijk voor alle andere gevolgen die kunnen voortvloeien door het gebruik of het niet goed gebruiken van de aangeboden informatie.

Actuele buien
Verkeersinformatie

Er is/zijn bekend.

Tientje korting hebben?

youfone 150

Krijg direct € 10,= Euro korting als je klant wordt bij Youfone. Tevens steun je deze website als je via de link een bestelling plaatst.

Updates

18 februari 2018
De website is ingekrompen. Veel informatie is verouderd, niet meer van toepassing of wil ik gewoon niet meer online hebben staan.

Statistieken


WeBBuddy Website Monitor
Vimexx webhosting

Wil je een bestelling plaatsen?
Bezoek Vimexx.nl via de banner.
Je sponsort dan namelijk na je aankoop ook deze website.

X

Right Click

Sorry, no right click allowed.
Helaas, de rechtermuisknop-functie is gedeactiveerd.