Hier volgen enkele handige en korte tips, die gemakkelijk door iedereen te gebruiken zijn. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen, het zijn puur tips uit eigen ervaring en bevinding. Laat het eens horen als je een dergelijke tip met succes hebt toe kunnen passen... Ik ben zeer benieuwd.


Goedkope behuizing voor schakelingen
Behuizingen zijn best prijzig. Zeker als je dan ook nog merkbehuizingen neemt. Maar er is een goedkoper alternatief. Kijk eens bij Blokker of Hema voor een zogenaamde glansspons. Deze sponsjes worden gebruikt voor lederen schoenen of ander glad leer. Vaak zitten deze sponsjes in een prachtig kunststof doosje waar een kleine schakeling in past. De spons, die vaak vast zit met twee of drie streepjes lijm, haal je eruit, je haalt de stickers van de behuizing af en zie daar, voor één of hooguit twee euro heb je een geschikte behuizing die bovendien heel makkelijk te bewerken is. De afmetingen kunnen variëren.


Antennemast monteren
Ik denk dat veel amateurs in de mast gebruik maken van krom gebogen draadeinden. Da's een makkelijke manier om de boel vast te zetten, maar, het nadeel is dat de draadeinden vaak snel roesten en dat de moertjes niet meer kunnen draaien...

Ga naar een bouwmarkt, bijvoorbeeld Praxis, en kijk eens naar uitlaatklemmen. Deze zijn vaak verkrijgbaar in heel veel maten en groottes en zijn makkelijk te gebruiken bij de montage van antennes. Meet de maat op van je buis en zoek de juiste klem erbij. Makkelijk te monteren, roest niet en kost zeker niet teveel! Ik heb tig uitlaatklemmen in gebruik en de hele zaak zit zo vast als een huis!


Handige uitlaatklemmen...


Apparatuur verschuift steeds
Niet iedereen heeft dure basis sets staan, die natuurlijk vanwege het gewicht, nooit verschuiven. Ook heeft niet iedereen een tafelmike ter beschikking en is men gebonden aan het kleine mobiele setje met handmike. Lastig wel is, dat de apparatuur vaak verschuift... Allemaal krassen op je bureau zijn het gevolg. Of niet...


Ga (weer) naar de bouwmarkt of andere doe-het-zelf winkel en vraag of ga op zoek naar anti-slip rubber. Dit is wel wat prijzig, maar heel effectief. Het is vaak een verpakking met 9 anti-slip plakkers. Neem nu de houder van je mobiele setje wat altijd over de tafel schuift. Plak hier vier anti-slip rubbers onder, zet je setje weer op tafel, en zie, probleem over!

Alle apparatuur hier heeft van deze rubbers verschuift niet meer! Heerlijk!


Anti-slip rubbers... erg handig!!!


Help! Geen pen en papier!
Amateurs kennen het vast wel: Je maakt even snel een verbinding met iemand die iets wil testen ofzo, maar wilt graag de call opschrijven van die persoon. Pen en papier zijn dan altijd ver te zoeken!

Doe het anders. Ga naar de boekhandel en koop een bureaulegger van papier. Je kent ze wel bij bedrijven, van die papieren bureauleggers die helemaal volgeschreven staan met belangrijke gegevens. Dit is voor ons ook een uitkomst! Vaak kun je bij bedrijven vragen om oude bureauleggers. Omdat deze vaak een kalender hebben, hebben ze vast nog wel oude bureauleggers van vorig jaar ofzo.

Zelf heb ik dit ook, en het werkt uit de kunst! Een pen kun je er altijd naast leggen...


Een plat dak, en nou?
Ik wilde tijdelijk een antenne plaatsen op het dak. Gewoon een simpele X50 van Diamond, geschikt voor 2m en 70cm. Echter, hoe doe je dat, en in mijn geval in de wetenschap dat je geen gaten mag boren en ook zeker omdat het slechts tijdelijk is?

De oplossing was snel gevonden; neem een tegelvoet! Deze tegelvoeten worden normaal gebruikt om schotels op te zetten voor satellietontvangst. Echter, als je niet veel ruimte hebt en weinig hoogte hoeft te hebben, kan zo'n tegelvoet óók handig zijn voor het plaatsen van een X50!


Een tegelvoet met daarop een Diamond X50 2m/70cm antenne.

En zo heb je toch op een simpele manier een antenne staan die écht stevig staat. Hij kan nauwelijks omvallen of omwaaien door een harde wind, vier stoeptegels van 30x30cm houden het geheel op zijn plaats en dat weegt nogal wat! Het geheel is opgebouwd uit gegalvaniseerd staal en dat gaat járen mee zonder te roesten. Een mooie oplossing voor op een dakkapel of als je in een huis woont met een garage.

Wel even een tip; kijk goed voordat je een tegelvoet aanschaft! Kijk uiteraard ook naar het gebruikte materiaal maar ook zeker naar de prijs. Een beetje zoeken naar een goedkoop adresje kan je soms tot 50 euro besparing opleveren! Of, als je handig bent, kun je ook zelf zo'n voet maken.


Disclaimer:
Deze pagina is met de grootste zorgvuldigheid samengesteld. Het gebruik van de aangeboden informatie geschied geheel op eigen risico. Ik ben derhalve niet aansprakelijk voor enigerlei schade aan apparatuur, aanverwante zaken of persoonlijk letsel wat ontstaan is door de aangeboden informatie of door het verkeerd toepassen daarvan. Ook ben ik niet aansprakelijk voor alle andere gevolgen die kunnen voortvloeien door het gebruik of het niet goed gebruiken van de aangeboden informatie.

Actuele buien
Verkeersinformatie

Er is/zijn bekend.

Tientje korting hebben?

youfone 150

Krijg direct € 10,= Euro korting als je klant wordt bij Youfone. Tevens steun je deze website als je via de link een bestelling plaatst.

Updates

18 februari 2018
De website is ingekrompen. Veel informatie is verouderd, niet meer van toepassing of wil ik gewoon niet meer online hebben staan.

Statistieken


WeBBuddy Website Monitor
Vimexx webhosting

Wil je een bestelling plaatsen?
Bezoek Vimexx.nl via de banner.
Je sponsort dan namelijk na je aankoop ook deze website.

X

Right Click

Sorry, no right click allowed.
Helaas, de rechtermuisknop-functie is gedeactiveerd.